Ο Παιδικός-Νηπιακός Σταθμός ‘’ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΑ’’, ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2006 από τις αδελφές Περσεφόνη Διαμαντοπούλου (μουσικό) και Αντιγόνη Διαμαντοπούλου (φιλόλογο) και το σύζυγο της Αντιγόνης Σάκη Τζαλαλή (διακεκριμένο καλαθοσφαιριστή και προπονητή μπάσκετ), οι οποίοι προερχόμενοι από τα ’ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ’’, αποφάσισαν να καλύψουν το χώρο της προσχολικής ηλικίας με τη δημιουργία του Παιδικού-Νηπιακού Σταθμού.

Η Περσεφόνη Διαμαντοπούλου, είναι Πτυχιούχος Μουσικός του Απολλώνιου Ωδείου (1990), με τριετή μετεκπαίδευση στο BERKLEE COLLEGE of MUSIC στη Βοστώνη των Η.Π.Α. από το οποίο αποφοίτησε Πτυχιούχος στη Μουσική Κινηματογράφου το 1993.
Από το 1993 είναι η Υπεύθυνη Μουσικός των ’ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ’’, έχοντας συνθέσει και επιμεληθεί μουσικές, για τις θεατρικές παραστάσεις τους.

Η Αντιγόνη Διαμαντοπούλου, είναι Πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας από το 1986, έχει 20ετή εμπειρία στην Εκπαίδευση ως Καθηγήτρια, εκ των οποίων τα 10 τελευταία διατηρεί την θέση της Διευθύντριας του Γυμνασίου στα ’ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ’’.

Ο Σάκης Τζαλαλής προέρχεται από τον Αθλητικό Χώρο (Γυμναστής και επί σειρά ετών παίκτης της Α1 Μπάσκετ στις ομάδες ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, ΝΗΑΡ ΗΣΤ και ΕΣΠΕΡΟΥ και νυν προπονητής και manager αθλητικών ομάδων) και είναι υπεύθυνος για τις Αθλητικές Δραστηριότητες στα ‘’ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ’’.